Gang of 4 2014

Lives in Amsterdam. Works in Amsterdam.

Artworks
Media
Highlights
Recommendations
Collections
Shows
Market position
CV

Media

Gang of 4, Famous artist school at Gallery Vriend van Bavink
Famous artist school at Gallery Vriend van Bavink
Gang of 4, Famous artist school at Gallery Vriend van Bavink
Famous artist school at Gallery Vriend van Bavink
Gang of 4, Overview exhibition of G4 at Gasunie
Overview exhibition of G4 at Gasunie
Wil Matthijs talking about Aldert Mantje
Aldert Mantje speaking , one of the 4 members of G4 . by Sebastiaan Gottlieb

Highlights

About

Mister Motley
Het collectief G4 voelt als een band. Bij veel rockbands uit onze geschiedenis geldt er een gelijkwaardige rolverdeling. Ieder lid draagt bij aan nummers en men speelt op elkaars instrumenten, zonder dat de muzikanten hun individuele positie verliezen. Dit is ook het geval bij collectief G4. Ze hebben ieder hun eigen rol. Een duidelijke formatie zouden we kunnen stellen. Peter Kempff met zijn getrainde hand vormt veelal de basis in het schilderij middels de realistische manier van schilderen. Toon den Heijer geeft deze basis een extra demensie met zijn abstracte schilderstijl. Menno Schenk zorgt voor het contrast in de doeken met veelal grafische lijnen. En Aldert Mantje geeft de werken hun vervreemde tevens vernieuwende karakter met zijn symbolische figuratieve stijl van schilderen. G4 beschouwt elkaar ook gelijkwaardig in het maken van werk. Ieder lid draagt bij aan ieder schilderij zonder dat de individuele toets verdwijnt.
avatar image
Lieneke Hulshof
NRC
Er zijn schilderijen van het viermanschap G4. Die schilderen gezamenlijk grote doeken. Hij is goed in dit, hij in dat en soms schildert de een de ander over – dat is het principe. Ze krijgen wel eens ruzie (heb ik naar gevraagd), maar fataal wordt dat nooit. G4 ondermijnt de kunstenaar als heilig ego en het resultaat mag er zijn. Vooral dat doek met die brand en een grote zwarte wolk bevalt me. In de wolk zit een olifant, wijst een van de G4-schilders. Ik zie er een killer-teddybeer in. Mag ook.
avatar image
Joyce Roodnat

CV

Gang of Four Aldert Mantje Menno Schenk Peter Kempf Toon de Heijer Selectie exposities 2017 Overzicht expositie , De Nederlandse Gasunie Van Gas Los , Galerie Vriend van Bavink , locatie Hoogte Kadijk The famous artist school, Galerie Vriend van Bavink 2016 Talk to the Hand , Follow the Money 2015 Nu niet in het Stedelijk, Galerie Vriend van Bavink, locatie schuilkerk Raamgracht