Magazine

Podcast GalleryTalk #8: Martita Slewe (Galerie Slewe)

Podcast GalleryTalk #8: Martita Slewe (Galerie Slewe)
Manuela Klerkx en Martita Slewe

Martita Slewe van Galerie Slewe over maximale inzet voor minimale kunst, de schoonheid van abstractie en de eenden van Jan Roeland."Om abstracte kunst te kunnen waarderen moet je veel kijken, en dan niet naar het plaatje maar naar hoe het schilderij is gemaakt, naar de zinnelijkheid van de materie"


Over Galerie Slewe

Galerie Slewe werd in 1994 opgericht door kunsthistorica Martita Slewe. De galerie heeft een sterke voorkeur voor internationale - veelal abstracte – schilderkunst en neemt deel aan (internationale) kunstbeurzen waaronder Art Cologne en Art Rotterdam. Tevens publiceert de galerie regelmatig over de kunstenaars die zij toont.Bekijk de kunstenaars van Galerie Slewe

Luister Gallery Talk #7 met Jeroen Dijkstra

Luister Gallery Talk #6 met Marianne van Tilborg

Luister Gallery Talk #5 met Emmelie Koster 

Luister Gallery Talk #4 met Narda van 't Veer

Luister Gallery Talk #3 met Mo van der Have

Luister Gallery Talk #2 met Paul van Rosmalen

Luister Gallery Talk #1 met Kees van Gelder


Manuela Klerkx (voormalig galeriehouder en momenteel werkzaam als kunstagent) en Oscar van Gelderen (uitgever en kunstverzamelaar) zijn de auteurs van het boek “Ontroerend Goed: van kunst kijken naar kunst kopen” waarin zij de wereld van de hedendaagse kunst transparanter en inzichtelijker maken. Voor de podcast Gallery Talk gaan zij iedere week in gesprek met één van de galeries van Gallery Viewer. Deze week is dat Martita Slewe van Galerie Slewe. De tune in de podcast is van Yuri Honing.