Magazine

Podcast GalleryTalk #6: Marianne van Tilborg (Lumen Travo)

Podcast GalleryTalk #6: Marianne van Tilborg (Lumen Travo)
Marianne van Tilborg en Manuela Klerkx

Marianne van Tilborg, oprichter van Lumen Travo, over het runnen van een internationaal georiënteerde galerie, idealisme en establishment en haar liefde voor Vivienne Westwood en Johji Yamamoto, kledingontwerpers met een relativerende twist.“Toen ik nog de Salon had boven Athenaeum noemden ze me ‘De Peggy Guggenheim van het Spui’ en toen ik mijn eerste galerie tegenover het Stedelijk Museum opende werd ik ‘De stier van de Paulus Potterstraat’ genoemd. Inmiddels sta ik bekend als de ‘Vivienne Westwood van de Lijnbaansgracht.” 


Over Lumen Travo 

Lumen Travo werd in 1985 opgericht door Marianne van Tilborg. De aanvankelijk door idealisme gedreven galerie ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een internationaal georiënteerde plek met speciale aandacht voor opkomend talent uit niet-westerse landen met zeer uitgesproken en vernieuwend werk.


Bekijk de kunstenaars van Lumen Travo

Luister Gallery Talk #5 met Emmelie Koster 

Luister Gallery Talk #4 met Narda van 't Veer

Luister Gallery Talk #3 met Mo van der Have

Luister Gallery Talk #2 met Paul van Rosmalen

Luister Gallery Talk #1 met Kees van Gelder


Manuela Klerkx (voormalig galeriehouder en momenteel werkzaam als kunstagent) en Oscar van Gelderen (uitgever en kunstverzamelaar) zijn de auteurs van het boek “Ontroerend Goed: van kunst kijken naar kunst kopen” waarin zij de wereld van de hedendaagse kunst transparanter en inzichtelijker maken. Voor de podcast Gallery Talk gaan zij iedere week in gesprek met één van de galeries van Gallery Viewer. Deze week is dat Marianne van Tilborg van Lumen Travo. De tune in de podcast is van Yuri Honing.