Magazine

Podcast GalleryTalk #4: Narda van ’t Veer (The Ravestijn Gallery)

Podcast GalleryTalk #4: Narda van ’t Veer (The Ravestijn Gallery)
Narda van 't Veer, Manuela Klerkx en Jasper Bode

Narda van ’t Veer, oprichter - samen met Jasper Bode - van The Ravestijn Gallery, over onderzoekende en uitdagende fotografie, haar liefde voor de kleur blauw en de vraag waarom Amsterdam steeds meer op Los Angeles gaat lijken."Wij vinden esthetiek in de foto heel belangrijk. Ook als het een documentair onderwerp is, of een zwaar onderwerp. Dan nóg vinden wij de esthetiek - dat de foto an sich aantrekkelijk moet zijn - een belangrijk gegeven."


Over The Ravestijn Gallery

The Ravestijn Gallery werd in 2012 opgericht door Narda van ’t Veer en Jasper Bode met als doel fotografisch talent uit binnen- en buitenland te tonen. De galerie heeft een voorliefde voor krachtige, esthetische fotografie met een conceptuele gelaagdheid die de mannelijke en vrouwelijke blik uitdaagt en de grenzen van het medium oprekt. De galerie neemt deel aan (internationale) kunst- en fotografiebeurzen en heeft een uitgebreide collectie van 20e eeuwse fotografie en een dito bibliotheek.Bekijk de kunstenaars van The Ravestijn Gallery

Luister Gallery Talk #3 met Mo van der Have

Luister Gallery Talk #2 met Paul van Rosmalen

Luister Gallery Talk #1 met Kees van Gelder


Manuela Klerkx (voormalig galeriehouder en momenteel werkzaam als kunstagent) en Oscar van Gelderen (uitgever en kunstverzamelaar) zijn de auteurs van het boek “Ontroerend Goed: van kunst kijken naar kunst kopen” waarin zij de wereld van de hedendaagse kunst transparanter en inzichtelijker maken. Voor de podcast Gallery Talk gaan zij iedere week in gesprek met één van de galeries van Gallery Viewer. Deze week is dat Narda van 't Veer & Jasper Bode - The Ravestijn Gallery. De tune in de podcast is van Yuri Honing.