Magazine

Genomineerden NN Group Art Award bekend

Genomineerden NN Group Art Award bekend

De NN Group Art Award, een stimuleringsprijs voor uitzonderlijk talent, wordt voor het derde jaar op rij uitgereikt tijdens de kunstbeurs Art Rotterdam. De vier genomineerden zijn bekend: Matea Bakula (Lumen Travo Galerie), Harm van den Dorpel (Upstream Gallery), Katja Mater (Martin van Zomeren) en Femmy Otten (Galerie Fons Welters). Net als de laureaat van vorig jaar, Pauline Curnier Jardin (Ellen de Bruijne Projects), Aan de wedstrijd is een prijs van € 10.000,- verbonden. Het werk van de genomineerden is te zien op Art Rotterdam 2019.

Credits: Matea Bakula, The escape of the soft sounds, 2018 - LumenTravoGalerie    |   Credits: Femmy Otten, One Year in Ten #2, 2017 - Galerie Fons Welters 

NN Group Art Award
Alle vier de genomineerden hebben in Nederland een opleiding aan een kunstacademie of postdoctorale kunstopleiding genoten. De winnaar krijgt een bedrag van €10.000,- voor verdere professionele ontwikkeling. Ook koopt NN Group voor de eigen bedrijfscollectie werk uit het oeuvre van één van de vier genomineerden. De jury bestaat dit jaar uit: Eelco van der Lingen (conservator Fries Museum en aankomend directeur Mondriaan Fonds), Liesbeth Willems (curator KRC Collectie), Lieneke Hulshof (hoofdredacteur Mister Motley), Marcel van Eeden (beeldend kunstenaar) en Els Drummen (conservator NN Group Art Collection).

Over NN Group
NN Group is een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder. Zij is actief in 18 landen en bedient meer dan 17 miljoen klanten. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid heeft NN al jaren een breed kunst- en cultuurprofiel met als doel kunst en cultuur toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zo investeert NN Group in culturele samenwerkingsprojecten met Nederlandse musea en kunstenaars. Dit komt tot uiting via de ondersteuning van museale tentoonstellingen en door het aankopen van kunstwerken voor de eigen bedrijfscollectie.

Credits: Harm van den Dorpel, Lammer Asbestus, 2018 - Upstream Gallery    |     Credits: Katja Mater, Tiled 06, 2015 - Martin van Zomeren 


Over Art Rotterdam
Art Rotterdam is een gerenommeerde en verrassend gevarieerde kunstbeurs die dit jaar haar 20ste editie beleeft. Locatie is opnieuw de Van Nelle Fabriek. In dit historische kader toont Art Rotterdam 2019 van donderdag 7 tot en met zondag 10 februari de nieuwste ontwikkelingen in de beeldende kunst. De focus op jonge kunst, de variëteit van de verschillende secties, de verbinding met de stad Rotterdam en de fascinerende locatie bezorgen Art Rotterdam een unieke uitstraling. Art Rotterdam is voor steeds meer kunstliefhebbers het aantrekkelijke alternatief binnen het internationale veld van kunstbeurzen en trekt ieder jaar meer bezoekers uit binnen- en buitenland.